maandag, november 28, 2005

Energiebesparende verf: Bioni-shield Energy Coating

Bioni-Shield Energy Coating is een coating voor binnen, buiten en daken op basis van miljoenen microscopisch kleine holle glaskogeltjes. Deze glasbolletjes vormen de sterke honingraatachtige structuur voor een hoog elastische poluymeer matrix. De holle glasbolletjes reageren op de omgevingstemperatuur en fungeren als warmteregulatoren: ze nemen warmte op en staan warmte af, reflecteren zonlicht en reguleren vochtuishouding.
De coating is oersterk, verduurzamend en door het grote aandeel glas in de coating is deze moeilijk brandbaar. De methode om de coating met holle glasbolletjes tot een egale en verwerkbare emulsie te maken is gepatenteerd.
De Bioni-shield coating is wtaergedragen en bestaat voor een groot deel uit anorganische componenten en is een aanvulling op het assortiment aan wamrteisolerende bouwmaterialen, verfsystemen en vochtbestrijdingsproducten.

Door zijn samenstelling en gladde oppervlak trekt Bioni-Shield Inside minder stof aan dan gebruikelijke verfproducten. Bovendien heeft Bioni-Shield een uitstekende mechanische bestendigheid en is dus gemakkelijk met water schoon te maken. De geringere vochtopname in combinatie met de holle glaskogeltjes zorgt voor minder condensatie van het oppervlak en geeft schimmelvorming dus minder kans. Bioni-shield Inside is waterdampdoorlatend, milieuvriendelijk en niet brandbaar tot 1000 graden C. Bij brand ontstaat geen gevaarlijk drupvorming van de glascomponenten omdat deze vervliegen. Bioni-Shield Inside is een uiterst praktisch toepasbare coating die op veel ondergronden gewoon met kwast, roller of verfspuit kan worden aangebracht.

Geen opmerkingen: