dinsdag, september 20, 2005

Energie-management door glas


Op een zeker punt in het ontwerp van een gebouw of renovatie komt de vraag naar voren: zullen we thermisch isolerend glas of zonwerend glas toepassen? Met het nieuwste product van Glaverbel is de keuze overbodig: Glaverbel Energy glass combineerd beide kenmerken door de toepassing van een onzichtbare dunne metaalcoating welke warmteverlies in de winter tegengaat, terwijl in de zomer zonnewarmte buitengehouden wordt.

De energiebalans in de zomer: warm buiten, koel en licht binnen.
Het Energy glass heeft een reflectiewaarde van 61%, dat wil zeggen dat 61% van de zonnewarmte 's zomers teruggekaatst wordt naar buiten, en slechts 39% van de warmte het interieur binnendringt. Een tweede voordeel is de zeer lage reflectiewaarde van licht: 71% van het daglicht wordt doorgelaten naar binnen, waardoor de behoefte aan kunstlicht verminderd, en dankzij het natuurlijke daglicht een prettiger werkomgeving ontstaat.

De energiebalans in de winter: koud buiten, warm binnen.
Toegepast als dubbel glas heeft Energy glas een zeer hoge isolatiewaarde (U-waarde) van 1,1 (W/m2.K): hierdoor verliest Energy glass weinig warmte aan de koude buitenlucht.

Door de toepassing van Energy glass wordt op verschillende manieren energie bespaard: minder behoefte aan koeling in de zomer. minder energieverlies van warmte in de winter, en zowel in de zomer als de winter een hogere penetratiegraad van daglicht, waardoor minder energie aan kunstlicht benodigd is.

Voor meer informatie: www.myglaverbel.com, onder 'planibel low-e' .

Getoond project: Glaverbel Energy Glass in het project Bolle in Nardini (architect Masimmiliano Fuksas en Doriana O. Mandrelli)

Geen opmerkingen: