zondag, september 25, 2005

Ahrend 500 bench: de stamtafel als trend in het bedrijfsleven.


Flexplekken, mobiele kantoren, blackberry's, laptops en pda's: allemaal hebben ze te maken met hetzelfde fenomeen: de flexibilisering rondom de werkplek. Werken wordt steeds onafhankelijker van een vaste plaats en de 'stamtafel' levert een belangrijke bijdrage aan het flexibel werken in het kantoor.
De nieuwe Ahrend 500 bench voorziet in die behoefte. De 500 bench is afgeleid van het tafelsysteem Ahrend 500. Voorheen werden afzonderlijke werkplekken nog vaak naar voren geschoven als zijnde flexplekken, maar de innovatie in de tsamtafel is dat er daadwerkelijk geen afzonderlijke werkplek mee is.

Deze stamtafel-werkplek betekent dat je aankomt, een plekje zoekt tussen je collega's, je laptop inplugt en aan het werk gaat. Niet het bureau is verplaatsbaar gemaakt, of geanonimiseerd, als bij de eerste flexplekken nog wel eens werdt gepresenteerd, maar er is één grote werkplek gemaakt waar iedereen aan kan werken.

De grote wisnt in deze manier van samenwerken zit in de flexibiliteit, maar vooral in de communicatie: werken, vergaderen, telefoneren of lunchen met collega's: alles kan nu aan dezelfde tafel, waardoor een andere, informelere manier van samenwerken mogelijk wordt.

De Ahrend 500 bench kan naar wens worden uitgebreid met associares als houders voor flatscreens, verlichting, privacyschermen en opbergbakjes.

Ahrend: http://www.ahrend.nl

Foto: Ahrend

Geen opmerkingen: