zaterdag, oktober 15, 2005

De 'Brume' ecologische douche


De 'Brume' douche is nog in ontwikkelingsfase, maar is een veelbelovend concept voor waterbesparing binnenshuis. De inzending voor de Coram Sustainable Design Award met als thema 'bad en douche' bied potentie om als succesvol product op de markt gebracht te worden. Het ontwerp van het trio Dawn Danby, Vishnu Hoff en Paul Waggoner uit Ontario, Canada is geschikt om in bestaande badkamers toegepast te worden om het watergebruik te verlagen.

Bij het ontwerpen van de Brume, zijn de ontwerpers zich heel goed bewust geweest van het comfortabele warme gevoel dat douchen oproept. Ze hebben zich gerealiseerd dat dit comfort onderdeel is van de douche-beleving, en dat het gemakkelijker is om het systeem van de douche aan te passen, dan de gewoontes van mensen.

De Brume douche gebruikt een sensor om te 'zien' of de gebruiker onder de stroom staat, of eronder vandaan stapt. Als de gebruiker onder de stroom vandaan stapt, stopt de straal en komt uit een afzodnerlijke opening een zachte straal stoom. Hierdoor wordt een aanzienlijke hoeveelheid wate bespaard, zonder aan comfort in te boeten.

Het systeem verwarmt water voordat het uit de douchekop stroomt, waardoor het waterverlies als gevolg van het wachten op de warme straal ook tot het verleden behoort. Het systeem gebruikt metalen uit een gesloten kringloop en gerecycled materiaal waar mogelijk.

::Coram Design Awards

zondag, oktober 02, 2005

Spiegeltelevisie.


Tijd om 's ochtends het journaal mee te pikken een utopie in het drukke ochtendritueel? Met de spiegeltelevisie van Philips heb je een voorsprong, nog voordat je aan het ontbijt zit.
In de spiegel is een 17, 20, of 23-inch lcd-scherm geintegreerd. Het product is oorspronkelijk ontwikkeld door Homelab, en nu als succesvol product door Philips op de markt gebracht.

Foto: Philips

Homelab: http://www.research.philips.com/technologies/misc/homelab/index.html